070 vastgoed en het streven naar de wow-factor

Het voormalige bedrijfspand en woonhuis in de Venestraat heeft in een jaar tijd een ingrijpende metamorfose ondergaan. Van twee gebouwen die letterlijk stonden te verpieteren zijn vier luxe appartementen gemaakt en onder de noemer ‘Wonen bij de sluis’ op de markt gebracht.

Martijn Lentze is eigenaar van 070 vastgoed en drijvende kracht achter deze metamorfose. Lentze heeft in het Haagse zijn sporen al behoorlijk nagelaten: zijn renovaties zijn op diverse aansprekende locaties in de stad zichtbaar. Zoals op de Frederik Hendriklaan, diverse woningen in het Zeeheldenkwartier en nu in de Boekhorststraat in het oude centrum van Den Haag. "We transformeren panden met een uitdagende status naar lichte, moderne stadsappartementen waar de nieuwe bewoner zo in kan trekken. De trend is dat men graag kiest voor een instapklare én hoogwaardig afgewerkte woning", zegt Lentze.

Modern interieur

Over smaak valt natuurlijk te twisten, maar Lentze en zijn team maken heel bewust de keuze voor een modern interieur dat veel potentiële bewoners aanspreekt. Stalen puien, houten vloeren en strakgestucte wanden: het interieur zou in een woonblad niet misstaan. "We maken de woningen turn-key, oftewel instapklaar. De vraag naar wonen in de stad is onverminderd hoog. Wij creëren uniek aanbod op gewilde locaties."

Een rigoureuze aanpak kenmerkt de werkwijze van 070 vastgoed. “De door ons aangekochte woning wordt altijd compleet vernieuwd. Werkelijk alles gaat eruit. We kijken naar de ruimtes die een huis heeft. Vervolgens werkt de architect onze ideeën uit. We streven in elke woning die wij aanpakken naar een wow-factor.”

Afgelopen jaar heeft 070 vastgoed 50 projecten gerealiseerd, variërend van een parterrewoning in het Zeeheldenkwartier voor de verkoop, tot 18 appartementen voor de verhuur. De toenemende belangstelling voor sleutelklare koopwoningen komt volgens Lentze deels omdat mensen geen zin hebben om zelf te verbouwen. “Ze willen hun spullen laten verhuizen en gelijk naar hun zin wonen.” Maar de vraag stijgt ook door complexere vergunningstrajecten en aangescherpte hypotheekregels.

“Waar men voorheen makkelijk voor een verbouwing kon bijlenen is dat nu een stuk lastiger geworden. En vind in deze tijden van schaarste dan nog maar eens een goede aannemer. Dan is het fijn als het huis helemaal tot in de kleinste details is verbouwd en je ook de eerste jaren garanties en geen onderhoud hebt.”